Boeken

Boeken

Reading can seriously damage your ingnorance


Kies voor een warm Edegem en word lid van Facebook groep   

Edegem met een hart
De Franse filosoof Alain Badiou is ervan overtuigd dat lezen gelukkig maakt, gelukzalig zelfs. Een geluk dat zich onderscheidt van het "schijnbare geluk van de tevredenheid”, schrijft hij,

dat van "onvergetelijke vakanties", "alleraardigste vrienden" en "een huis dat van alle gemakken is voorzien.” ...


Voor Badiou is lezen het oefenen van een onafhankelijke geest, die zich niet slaafs voegt naar gangbare meningen en heersende opinies maar zich richt op een zelfgekozen weg.


Alain Badiou
  1. Val - Toni Coppers
  2. Het boek Daniël - Chris de Stoop
  3. De zeven zussen: Zon - Lucinda Riley
  4. Georges & Rita - Leen Dendievel
  5. Ik ben er niet - Lize Spit
  6. Dag liefje, met Mila gaat het goed en ik klungel lekker verder - Stefaan Degand
  7. Cliënt E. Busken - Jeroen Brouwers
  8. De kolibrie - Sandro Veronesi
  9. Wildevrouw - Jeroen Olyslaegers
  10. De opgang - Stefan Hertmans
Top

TopTop

Omschrijving


Deze roman is een monument voor een stad zoals er maar één is: Genua, La Superba (de hoogmoedige).


En meer nog dan een roman over een schokkend echte en labyrintische stad, is het een liefdesverhaal dat tragisch eindigt.


En meer nog dan een stadsroman en een liefdesroman, onderzoekt, vertelt en ontrafelt La Superba de fantasie van een beter leven elders en laat zien hoe mensen – van gerenommeerde schrijvers en verlopen heren van stand tot arme Senegalese sloebers en flanerende hoeren – op verschillende manieren verdwalen in die fantasie. 


En meer nog dan over de stad, de liefde en het lot van de zoekende mens gaat deze grandioze meerstemmige roman over het schrijven van een grandioze meerstemmige roman.


La Superba - Ilja Leonard Pfeijffer


Top

Omschrijving


Het is oorlog. Antwerpen wordt bezet door geweld en wantrouwen.


Wilfried Wils acht zichzelf een dichter in wording, maar moet tegelijk zien te overleven als hulpagent. De mooie Yvette wordt verliefd op hem en haar broer Lode is een waaghals die zijn nek uitsteekt voor joden.


Wilfrieds artistieke mentor, Nijdig Baardje, wil juist alle joden vernietigen. Onbehaaglijk laverend tussen twee werelden, probeert Wilfried te overleven terwijl de jacht op de joden onverminderd verdergaat. Jaren later vertelt hij zijn verhaal aan een van zijn nakomelingen.


Een ambitieuze, veelzijdige roman die de lezer niet los zal laten.
Olyslaegers bewees zijn meesterschap al eerder, maar met WIL
zal hij menigeen volstrekt verrassen.


Wil - Jeroen Olyslaegers


Top

Omschrijving


Een boek om nooit meer te vergeten.

Een onwaarschijnlijk mooie roman over het weinig opzienbare leven van een weinig opzienbarende man. William Stoner groeit op in een arme boerenfamilie, maar kiest voor een carrière als docent Engels. Hij wijdt zijn leven aan de literatuur en liefde, faalt op beide fronten en sterft uiteindelijk in anonimiteit.

‘Het is van een wonderlijke schoonheid.’
De Volkskrant

‘Een perfecte roman, zo prachtig verteld, zo schitterend geschreven en zo hartverscheurend dat hij je de adem beneemt.’
The New York Times


Stoner - John Williams


Top

Omschrijving


Vier studievrienden zoeken samen hun weg in New York: de charmante acteur Willem, de excentrieke kunstenaar JB, de getalenteerde architect Malcolm en Jude St. Francis.


Jude is teruggetrokken, slim en raadselachtig, en zijn vrienden weten beter dan vragen te stellen over zijn verleden.


Ze proberen zijn pijn te verlichten, maar naarmate de decennia verstrijken dringt zich de vraag op of Jude wel verlost kan worden van de demonen uit zijn verleden.


Hanya Yanagihara trekt je, of je nu wilt of niet, beetje bij beetje een duistere wereld in en laat je aan het eind achter met op je netvlies onuitwisbare beelden van goed en kwaad.


Een klein levenHanya Yanagihara 


Top

Omschrijving


Kya Clark is in haar eentje opgegroeid in het moeras van Barkley Cove in North Carolina, afgesloten van de bewoonde wereld.


Om zichzelf te onderhouden ruilt ze vis, en groenten uit haar moestuin voor andere levensmiddelen. Ze voelt zich er thuis, beschouwt de natuur als haar leerschool.


Maar als ze in aanraking komt met twee jongemannen uit de stad ontdekt ze dat er ook een andere wereld is. Wanneer een van hen dood wordt gevonden, valt de verdenking onmiddellijk op Kya.


Eerder verschenen als 'Het moerasmeisje'.


Daar waar de rivierkreeften zingen - Delia Owens


Top

Omschrijving


De schrijver neemt zijn intrek in het illustere maar in verval geraakte Grand Hotel Europa om te overdenken waar het is misgegaan met Clio, op wie hij in Genua verliefd is geworden en met wie hij in Venetië is gaan wonen.


Hij reconstrueert het meeslepende verhaal van liefde in tijden van massatoerisme, van hun reizen naar Malta, Palmaria, Portovenere en de Cinque Terre en hun spannende zoektocht naar het laatste schilderij van Caravaggio.


Intussen vat hij een fascinatie op voor de mysteries van Grand Hotel Europa en raakt hij steeds meer betrokken bij het wedervaren van de memorabele personages die het bevolken en die uit een eleganter tijdperk lijken te stammen, terwijl de globalisering ook op die schijnbaar in de tijd gestolde plek om zich heen begint te grijpen.


Grand Hotel Europa - Ilja Leonard Pfeijffer


TopOmschrijving


Het is december 2005 wanneer auteur Uus Knops te horen krijgt dat haar jongere broer Casper wordt vermist. Met hun diploma op zak besloten Casper en zijn studiegenoot Christophe om rond te reizen in het prachtige Venezuela. Maar kort voor het einde van de reis stopt het mailcontact en ook hun vliegtuigstoel blijft leeg...

Wat volgt is een intensieve zoekactie die wordt geleid door het gezin Knops. Hun huis wordt het kloppende hart van de operatie, maar alle inspanningen ten spijt moeten ze gaandeweg een pijnlijke realiteit accepteren: Casper is niet meer, nooit meer.

Naast het indrukwekkende relaas van een familie die bergen heeft verzet om hun zoon en broer te redden, is Casper, een rouwboek een aangrijpende reflectie over rouw in al zijn facetten. Zelf is Uus Knops psychiater en psychotherapeut. In dit werk laat zij de ruwheid van rouw zien; het schuurt en wringt tegen. Althans, zo start het. Knops toont ook hoe schuring geleidelijk voor slijtage zorgt en uiteindelijk zelfs in zachte berusting kan overgaan.


Waar ben je lieve broer - Uus Knops


Top
Contact

 
 
 
 


Top