Edegem - Corona Buren helpen buren

 Hallo allemaal,


De Facebookgroep #Coronahulp, buren helpen buren is een vrijwilligersgroep die ontstond in het hoofd maar vooral in het hart van Elke Bernaerts. Zij begreep onmiddellijk dat de coronacrisis veel mensen in de problemen zou brengen, daarom maakte ze op 15 maart samen met Nathalie De Cleene en Dominica Van Put de groep aan met inmiddels meer dan 200 leden.


Al vrij snel bleek dat veel mensen inderdaad in de problemen kwamen en om het werk een beetje te verdelen en de eigen gezondheid te bewaken kwam Lut Verreyken het team versterken. Ook Bob Germeys sloot aan met als voornaamste taak de digitale communicatie binnen het team en de communicatie via de sociale media en deze website te verzorgen.


In samenwerking met het lokale bestuur en de grote Ge zijt van Edegem … FB groep hopen wij dat we op deze manier een platform hebben waar elke inwoner van Edegem kan op terugvallen om hulp te krijgen of te geven.


Samen komen we er door …


Het coronateam


Elke - Nathalie - Lut - Dominica - BobHulp per wijk


Om onze hulp zo efficiënt mogelijk te kunnen organiseren en hulpvrager en vrijwilliger zo eenvoudig mogelijk samen te brengen, kan je hieronder hulp vragen of aanbieden PER WIJK.

Hulp vragen of hulp aanbieden


Klik op onderstaande knoppen


VrijwilligersverzekeringDe maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen, lokken een nooit geziene golf van solidariteit uit in Vlaanderen. Vlamingen willen zich inzetten om mensen die het extra moeilijk hebben deze dagen te helpen: door boodschappen te doen, de hond uit te laten, of simpelweg contact te houden. Toch dienen ook deze acties veilig te verlopen, zowel voor de vrijwilligers als voor de hulpbehoevenden. 


Betrouwbare up-to-date informatie van de overheidKlik hier of op de foto voor de laatste informatie


Betrouwbare up-to-date informatie uit het nieuwsKlik hier of op de foto voor de laatste informatie


Sharing is caring


Hang deze affiche bij apothekers en winkels in je buurt. 


Persoonlijke hulp


Hang deze affiche aan jouw raam als je extra hulp kan gebruiken. 


Mondmaskers


  • Onze zorgverleners hebben je nodig! Om de strijd tegen het coronavirus winnen, hebben ze dringend nood aan mondmaskers. Maar die zijn bijna uitgeput.

  • Ook als je ziek bent en thuis geïsoleerd bent, heb je baat bij zo’n masker. Dit masker verlaagt de kans dat je iemand uit je omgeving besmet. Haal je naaimachines boven en roep je vriend(inn)en op om mee te doen.

  • Ga zelf aan de slag. Patronen en werkwijze vind je op volgend website https://www.uza.be/mondmaskers


Waar kan je mondmaskers afgeven?


  • Woonzorgcentrum Immaculata
  • Gemeentehuis 
  • UZA: Elke weekdag tot 17 uur, cafetaria in de inkomhal van het UZA.
  • Vragen? naaienmondmaskers@uza.be


Betrouwbare informatie voor jongeren