Maddy


MaddyWij vernamen het plotse overlijden van Maddy Annaert.

Zij stierf op dinsdag 27 februari 2018, totaal onverwacht, in familiekring.


Jos en de familie nodigen ons uit om samen met hen, afscheid te nemen van Maddy,

op woensdag 7 maart 2018 om 11 uur

in de O.L.V. van Lourdes Basiliek, Hovestraat 70 te Edegem.


Rouwadres: Familie Vlegels - Annaert,

p/a Vrijwilligersstraat 59, 2650 Edegem

Online condoleren: www.ginkgho.be/db

Wij zullen Maddy blijven herinneren als een vriendelijke, rustige, alerte vrouw, met veel aandacht voor persoonlijke en internationale gevoeligheden.

Veel sterkte aan Jos, familie, kinderen en kleinkinderen.

Het Edegems Volkskunstkomitee v.z.w.

Paul - An - Chris - Veerle - Annie - Bob

Linn - Sigrid - Sylvie - Els - François - Jonneke - Lieve


Ik wil graag een paar woorden zeggen bij het overlijden van Maddy Annaert – eigenlijk is het Maddy Vlegels, maar ik ben er van overtuigd dat 99% van de mensen haar kennen als Maddy Annaert ... vandaar. Maddy was lid van het Edegems Volkskunst Komitee en als woordvoerder van deze v.z.w. wil ik graag afscheid nemen van haar.


Ik leerde Maddy zowat 35 jaar geleden kennen. Bij het toenmalige Volksdansfestival zochten ze een nieuwe presentator en men kwam daarvoor bij mij terecht. Op een mooie zomerse avond moest ik mij komen voorstellen aan het toenmalige bestuur van de v.z.w.: Bea en Rik Bruloot, Jan Verhaeverbeke, Jos en Maddy Annaert.


Het ging er daar ernstig aan toe en ik moest bewijzen dat ik iets wist van geschiedenis, cultuur en wereldpolitiek vooraleer ik werd aanvaard ... maar het lukte en vanaf die dag ken ik Jos en Maddy ...


Het viel mij onmiddellijk op dat Jos en Maddy geen tafelspringers waren, maar stille werkers.

Met hun beiden waren ze in die tijd in het Edegems Volkskunst Komitee verantwoordelijk als secretaris, penningmeester, selectie groepen en verantwoordelijke voor de gastgezinnen ... 4 functies die later door veel meer mensen zouden worden opgenomen, maar Jos en Maddy deden dat onder hun tweetjes ... Niet één dag, niet één week, niet één maand, maar gedurende tientallen jaren. Frieda, Paul, Veerle, Annie, Chris en An die later deze functies zouden overnemen, weten als geen ander wat een huzarenstuk Jos en Maddy gedurende al die jaren hebben waargemaakt


Zoals in elke vereniging ging ook het EVK wel eens door stormachtige tijden, met discussies en meningsverschillen maar er was altijd één constante rustgevende factor: Jos en Maddy.


En het valt me op hoe vaak ik hier Jos en Maddy zeg .... maar dat was een begrip, je had Jos en je had Maddy ... maar je had ook Jos en Maddy ... en als er gevraagd werd waar de vergadering doorging, was het niet bij Jos en niet bij Maddy, maar bij Jos en Maddy ... waarmee ook meteen gezegd is hoe zij bij mekaar hoorden ... waar Jos was, was Maddy en waar Maddy was, was Jos en toen ze op latere leeftijd een beetje sukkelachtig werden, was het mooi om te zien hoe ze allebei een beetje sukkelden maar samen waren ze sterk, samen konden ze nog alles ... samen.


Het liefste wat Maddy deed was omgaan met de gastgezinnen van het wereldDANSfestival.

Het was elk jaar opnieuw een hele klus om voldoende gastgezinnen te vinden, maar dan ging Maddy wat zij noemde: puzzelen. En puzzelen dat was een hele speciale techniek die alleen zij beheerste en waarbij zij mensen die hadden gezegd dat ze dat jaar geen gastgezin konden zijn toch kon overhalen om mee te doen. Zij was dan op zoek naar ‘beddekes’ .... en zo leerden we Maddy ook kennen, altijd vriendelijk maar ook heel doortastend, doelgericht tot ze haar zin kreeg.


Het computertijdperk is aan Maddy voorbijgegaan, maar zij had haar eigen methode: een fiche systeem waarop zij nauwgezet bijhield welk gastgezin in welk jaar - tussen 1975 en 2016 - van welk land gastgezin was geweest van jongens of meisjes of een echtpaar ... ze wist het allemaal. Sterker nog in 80 % van de gevallen wist ze het uit haar hoofd. Veerle en Annie die later haar taak overnamen stonden vol bewondering voor haar fenomenale geheugen. Zij werden ook regelmatig bij Maddy uitgenodigd  ... om eens te komen babbelen ... en als ze naar huis gingen, had Maddy vaak vriendelijk, doortastend, doelgericht haar zin gekregen ...


Met verjaardagen had Maddy ook iets speciaals en velen onder u zullen bij hun verjaaardag een attent telefoontje gekregen hebben van Maddy. Zelf kreeg ze bij haar verjaardag op 9 december, kaartjes van uit meer dan 60 landen.


De laatste jaren kreeg Maddy een beetje problemen met haar gezondheid maar dat veranderde niets aan haar interesse voor het wereldDANSfestival en toen ze voor een paar jaar kort werd opgenomen in Immaculata, net in augustus tijdens het festival, hebben een paar medewerkers haar heel gelukkig gemaakt, door haar in een rolstoel naar de seniorennamiddag te brengen, waar ze bijna meer aandacht kreeg van het talrijke publiek dan de optredende groepen.


Uteraard heeft Maddy het wereldDANSfestivalEDEGEM altijd vertegenwoordigd in de gemeentelijke cultuurraad en bij de CIOFF, het internationale overkoepelende orgaan voor festivalorganisatoren.


Wij leven jammer genoeg in een tijd waar cultuur niet meteen het waardevolste is in onze samenleving en twee jaar geleden is haar geliefde wereldDANSfestivalEDEGEM – na 41 jaar – spijtig genoeg om financiele redenen moeten eindigen. Het is dan ook haast symbolisch dat we nu vandaag afscheid moeten nemen van de vrouw die ooit mee aan de wieg stond van deze prachtige organisatie.


Ik wil eindigen met woorden van dank, woorden van respect, woorden van waardering.


Bedankt Maddy voor je goed humeur, je energie, je gastvrijheid.

Door jouw leven heb je gedurende 40 jaar Edegem op de kaart gezet. Dank zij jou klinkt Edegem in vele landen en alle continenten als een gemeente waar vriendelijke mensen wonen, waar het goed is om te leven. Onze slogans: Edegem een festival van vreugde en vriendschap ... Edegem waar de wereld zich thuis voelt ... kwamen bij jou tot leven ... de vreugde en de vriendschap kon je aflezen op je gelaat en bij jou was iedereen welkom. 


Maddy bedankt voor alles en maak je geen zorgen, we zullen Jos niet vergeten.


Namens het Edegems Volkskunst Komitee

Bob GermeysWij willen Jos en de familie van Maddy onze deelneming betuigen bij haar overlijden. Maddy heeft zovele jaren meegewerkt aan het festival van Edegem en was steeds aanwezig op de vergaderingen van CIOFF®-BE. Hoe dikwijls ben ik Jos en Maddy komen ophalen om samen naar de vergadering in Dilbeek te rijden. Wij hebben grote bewondering voor haar jarenlange inzet.

Met vriendelijke groeten.

 

Sieg en Gustel VerbeelenVanuit Hello!Schoten en mezelf persoonlijk, ons welgemeend medeleven. Ik weet heel goed wat Maddy (en Jos) hebben betekend voor het festival van Edegem. Hoe vaak hebben we eerst hen en dan haar alleen, opgepikt om naar de CIOFF-vergaderingen in Dilbeek te rijden. Altijd goed voor een vlotte babbel in de wagen. En inderdaad, een rustige, aangename, realistische maar ook gedreven persoonlijkheid voor jullie festival.

Hartelijke groeten. 


Ulf Verbeelen

Vice-president/International Secretary Worldfestival Hello!SchotenDiep geschokt door het bericht van het plotselinge overlijden van Maddy Annaert willen mijn vrouw en ik ons medeleven betuigen aan de nabestaanden en speciaal aan haar man Jos. Maddy heeft veel betekent voor de Internationale Folklore en vooral voor het festival in Edegem, waar ze tot de laatste editie getuige van mocht zijn.

Met diep respect voor haar inzet voor het behoud van de folklore zullen wij ons haar blijven herinneren.

In de jarenlange samenwerking tussen onze festivals heeft zij een belangrijke rol gespeeld.

Veel sterkte aan allen voor de komende tijd,


Geert en Marry Nijhof,

Impresario voormalig festival SIVO in Odoorn (NL).Bedankt Maddy voor je goed humeur, je energie, je gastvrijheid.

Door jou werk bij het Edegems Volkskunst Komitee v.z.w. en het wereldDANSfestivalEDEGEM heb je gedurende 40 jaar Edegem op de kaart gezet. Dankzij jou klinkt Edegem in alle continenten en vele landen als een gemeente waar vriendelijke mensen wonen, waar het goed is om te leven. Onze slogans: Edegem een festival van vreugde en vriendschap ... Edegem waar de wereld zich thuis voelt ... kwamen bij jou tot leven ... de vreugde en de vriendschap kon je aflezen op je gelaat en bij jou was iedereen welkom.  Maddy bedankt voor alles, bedankt voor je mooie leven.

Veel sterkte aan Jos en de familie.


Bob Germeys

Coördinator wereldDANSfestivalEDEGEMMaddy sprak me aan vanaf het eerste moment dat ik met haar kennis maakte. Ze overtuigde me heel vlug om gastgezin te worden. Jammer genoeg zijn onze eerste gasten niet gekomen, maar de volgende jaren waren we weer van de partij.

Toen ik bij het EVK kwam, bij de dienst gastgezinnen, werkte ik met haar samen. Die samenwerking was fijn: ze had haar expertise op vlak van de gastgezinnen en daar kon niemand aan tippen. Uren hebben we samen gezeten om gastgezinnen te zoeken, gasten te verdelen. Maddy's overtuigingskracht zal de gastgezinnen ook wel bij blijven. Je zei niet zomaar 'neen' tegen Maddy. Ze was een gedreven vrouw en een rustige persoonlijkheid. Maddy, ik ben blij jou gekend te hebben.

Heel veel sterkte aan de familie. De mooie herinneringen blijven.


Veerle D'Huyvetter

Verantwoordelijke gastgezinnenAls trouwe bezoeker sinds jaar en dag aan het festival in Edegem, zal bij mij Maddy als bezige bij in stilte naast hare Jos steeds een leuke herinnering oproepen. Moge de naaste familie steun vinden voor de moeilijke lege ogenblikken die gaan komen in de vriendschap die het festival ver over de grenzen heeft uitgedragen.

Beste Maddy rust in vrede.

Met innige deelneming.


Koen Van den AbbeeleWe kennen Maddy en Jos al ongeveer 30 jaar. 

Ontelbare verhalen hebben we gedeeld tijdens de festivals. Steeds had ze aandacht voor iedereen.

We rouwen mee met de familie en wensen hen veel sterkte toe.


Familie Muller - Wouters

Boechout28 jaar geleden heeft Maddy ons door haar enthousiasme overhaalt om gastgezin te worden van het festival in Edegem.

Sinds al die jaren was zij een constante op het festival. Steeds goedgezind en met aandacht voor de gastgezinnen.

Bedankt dat wij mochten deel uitmaken van haar droom.

Jos en familie, veel sterkte en medeleven.


Marijke en Jan Van Keer - Van den EyndenWij zijn jarenlang gastgezin geweest voor dansers uit alle hoeken van de wereld.

Daarbij hebben we Jos en Maddy leren kennen als zeer enthousiaste organisatoren.

Zeer innige deelneming gewenst en veel sterkte en steun binnen de familie en de vele vrienden en kennissen.


Patrick en Maryse RogiersDank zij Maddy zijn wij gastgezin geworden. Daardoor hebben we Maddy ook leren kennen als een fijne, goedlachse (buur)vrouw. We zullen het babbeltje onderweg naar winkel of markt missen!

Sterkte aan de familie.


Jos en Monik Meesters - Crols
Jaren geleden - Telefoon: Zien jullie het dit jaar zitten om gastgezin te zijn? We hebben echt nog plaatsen nodig ...

Zo zijn wij ooit begonnen als gastgezin.

Maddy had een vastberadenheid om iemand te overtuigen en over de streep te trekken. Gelukkig maar.

We hebben ontzettend mooie momenten mogen beleven met onze gasten.

Maddy, altijd aanwezig, de stille kracht met de glimlach voor iedereen.

We wensen de hele familie heel erg veel steun en sterkte toe maar vooral talloze mooie herinneringen om voor altijd te koesteren! Maddy, tot ziens


Familie Snyders - Van DommelenBeste Jos, beste familie,

Met deze zou ik ook mijn medeleven willen betuigen met het overlijden van Madd . Maddy was een zeer lieve vrouw met een zeer warm hart, zo zal ik ze me blijven herinneren. Als vrijwillig helper tijdens het laaste wereldDANSfestivalEDEGEM, heb ik Maddy enkele keren mogen begeleiden van haar plaats in de zaal naar buiten toe. Ze had altijd een warm hart en was steeds vriendelijk. Beste Jos, beste familie hou jullie goed. Ik weet dat ze nu van daarboven jullie zal bijstaan in deze moeilijke tijd.

Ik weet dat ze daar nu is en ze geen pijn of andere lichamelijke ongemakken meer zal hebben. Zij zit daar nu samen met al haar geliefde familie en vrienden die haar zijn voorgegaan. Ik weet dat ze daar op jullie zal wachten en jullie daar dan met open armen zal ontvangen. Beste Jos en familie hou jullie goed. Heel veel sterkte.


Jurgen Lepinoy en familieWij bewaren goede herinneringen aan de hartelijke samenwerking met Maddy ( en Jos EVK ).

Wensen jullie veel goede moed.

Namens De Mandoerse - Reet


Regi MaquoiMoed en sterkte.


Mon van den HauweToen ik zo'n 30 jaar geleden bij het EVK kwam, heb ik jullie leren kennen en heb ik het genoegen gehad om met jullie samen te mogen en kunnen werken. Met Maddy heb ik vele gastgezinnen leren kennen. Zij kon als geen ander mensen overtuigen om gastgezin te worden en zej had een geheugen om U tegen te zeggen. Zij was steeds een constante in het EVK, rustig zacht en steeds vriendelijk en had altijd een warm woordje voor iedereen. Ik heb veel van Maddy geleerd en daar ben ik blij om.

Bedankt hiervoor!

Lieve Jos en familie, ik weet dat jullie haar heel hard gaan missen, maar weet ook dat de vele mooie momenten altijd diep in jullie hart bewaard zitten en zo zal Maddy voor altijd een plaatsje hebben in jullie harten. Heel veel sterkte voor jullie allemaal en een dikke knuffel van Els en Stijn.


Els Van HerckDank zij Maddy hebben we gedurende vele jaren gasten van over de hele wereld in huis gehad en er ook blijvende vriendschappen aan overgehouden. Haar ongelooflijke werkkracht en haar innemende glimlach zal ons altijd bijblijven.

Sterkte aan Jos en de hele familie.


Cil  Van OpstalBeste Jos en familie,

Ik bewaar veel mooie herinneringen aan haar actieve inzit in de vele Folklore festivals.

Veel sterkte bij dit onverwacht overlijden, altijd te vroeg!


Marcel NolletJe stoel is leeg,

Je stem is stil ...

Wie je gekend heeft,

Weet wat dat zeggen wil.


We onthouden vele mooie herinneringen.


Albert en Ria Van HeesWij blijven ons Maddy herinneren als een vriendelijke persoon, die er altijd was.

Veel sterkte aan Jos, kinderen en familie.


Thierry en Mieke Elpers - DedeckerMaddy, als 13-jarige leerde ik je kennen als 'bomma van' en een van de organisatoren van wat toen nog Volksdansfestival Edegem heette. Vanaf het jaar erna was ik er niet meer weg te slaan. Mede dankzij Maddy ging er een hele wereld voor mij open, werd mijn voorliefde voor talen, reizen en het kennis maken met andere culturen gevoed. De laatste jaren mocht ik dan tezamen met Maddy mee deel uitmaken van diezelfde organisatie - hoe fijn was dat! En Maddy, je had gelijk: zo 2 gasten in huis, dat viel best goed te doen! Bedankt Maddy voor jouw nooit aflatende inzet om van het festival zoiets moois te maken. Veel sterkte voor Jos en de hele familie, we zullen haar allemaal missen!


Sigrid BorgmansHeel veel sterkte aan Jos en de familie vanwege mezelf en kinderen De Herdt.

Vroegere buren van nr 43.


Ria Van HoofEen groot verlies, maar vooral heel dankbaar voor de vele momenten die we samen met haar en vooral door haar hebben kunnen beleven. Veel sterkte!


An JaekenBij deze wensen wij onze innige deelneming te betuigen aan Jos en de rest van de familie.

Maddy, je was samen met Jos het hart van het Edegemse Volksdansfestival. Je leefde daar met hard en ziel voor en de mensen en organisaties in die wereld van Dans en Folklore kenden je allemaal door je jarenlange gedrevenheid.

In Edegem was je zeer geliefd bij alle medewerkers en gastgezinnen. Jij was daar de drijvende kracht.

We zullen je missen.


Gerda en Walter Van den WijngaertMaddy er is al veel over je gezegd en vooral ivm gastgezinnen.  Ik ken jou ook nog anders.  Wij hebben samen vele jaren affiches en flyers gaan verdelen in Mechelen, Lier, Boechout, Vremde, Lint en Hove. De mensen kenden ons al en vonden het altijd leuk om, vooral met jou, een babbeltje te doen. Wij deden natuurlijk ook wel de nodige terrasjes waar wij vele filosofische gesprekken over het festival hebben gevoerd. Jij vond dat heel leuk en ik ook hoor. Je was echt onvermoeibaar. Toen ik dacht we zullen nu wel gaan stoppen, wou jij heel moedig doorgaan. Alles moest hangen en je wou geen affiches meer mee naar huis nemen. Energie alom! Maddy, dit is een klein detail van wat jij allemaal gedaan hebt, maar ik heb daar zo'n goede herinneringen aan dat ik het toch even wou vermelden. We zullen je missen Maddy!

Veel sterkte aan Jos en de familie!


An TheesBedankt Maddy, dat je destijds bleef aandringen om gastgezin te worden. Zo kwam heel de wereld bij ons thuis. Daarna hebben we jaren samen gewerkt om van het wereldDANSfestivalEDEGEM een feest te maken, voor Edegem, voor de bezoekers, de gasten en de gastgezinnen. Jij was altijd paraat met veel energie en overtuigingskracht, al volop bezig vóór alle anderen. We herinneren je als een lieve vrouw met een sterk karakter, altijd bereid tot een goed gesprek.

Jos en familie, we wensen jullie veel sterkte.  Koester al die mooie herinneringen!


Frieda Janssens & Erik LaforceZe was elk jaar het vriendelijke gezicht van het festival.

Onverwacht afscheid moeten nemen is moeilijk.

Ik wens de familie veel sterkte.


Bernadette LemmensMijn innige deelneming bij het onverwachte heengaan van Maddy.

Heel veel troost en sterkte voor de familie in deze moeilijke periode.


Hugo Van BuerenVeel sterkte voor heel de familie.


Nancy DomsVeel sterkte in deze erg moeilijke periode.


Bea WittersLieve Maddy, door jou hebben we het festival leren kennen en met je geestdrift en charme heb je van ons een gastgezin gemaakt, wij zijn je hier dankbaar voor want wij willen al die mooie herinneringen koesteren.

Je was een lieve, intelligente, gedreven kracht achter het festival en wist ons allemaal te motiveren. Rust nu zacht, we zullen je allemaal missen. Aan Jos en familie willen we heel veel sterkte wensen bij dit enorme verlies.


Esther, Ronny, Conchi en Wouter

Familie MoortgatIk zal mij Maddy altijd blijven herinneren als de goedlachse, vriendelijke, stijlvolle en rustige dame die altijd klaarstond voor een gezellig babbeltje. Veel sterkte voor de hele familie!


Linn GermeysVerrast lazen we het nieuws over het overlijden van Maddy. Onze kranige en super vriendelijke buurvrouw in Edegem en de ziel van het festival waarvoor we vele jaren gastgezin waren. Onze innige deelneming aan haar man Jos en hun beider familie. Maddy veroverde een plaats in ons hart en we dragen haar overal met ons mee. We zullen nog heel lang over het volksdansfestival spreken en daarbij ook dankbaar denken aan alle mensen, die dit grootse vriendschapsgebeuren mogelijk maakten. Het bewijs dat je met een warm hart en open geest wonderen kan verrichten. Hopelijk dragen we een beetje van dezelfde spirit uit bij onze ontmoetingen met pelgrims naar Compostela van over de hele wereld en de toeristen die bij ons logeren. Het festival was onze leerschool. Hartelijk dank.


Monik en Walter vanuit Frans Baskenland.Klik op onderstaande foto's voor een grotere weergave.Het Edegems Volkskunst Komitee v.z.w.

Paul - An - Chris - Veerle - Annie - Bob - Linn - Sigrid - Sylvie - Els - François - Jonneke - Lieve